Jouw baby wil niet slapen

Daar zit je dan, 3.00 uur ‘s nachts en je zit rechtop in bed met je snurkende partner aan je ene zijde, en je wakkere baby aan je andere zijde. Je hebt alles al geprobeerd om je baby in slaap te krijgen, maar jouw baby wil niet slapen. Van eindeloos liedjes zingen tot 4 kilometer ijsberen in je woning, van slaaptraining voor je baby tot in de vroege ochtend je baby in slaap wiegen. Niets helpt. Is het een fase? Misschien. Misschien ook niet. De kinderen van jouw vriendinnen sliepen al met 2 maanden door. Is jouw baby speciaal? Dat sowieso! Is jouw kind een uitzondering? Ik denk het niet. Er zijn ontzettend veel baby’s die slecht slapen of niet doorslapen.

Hoe het allemaal begon

Toen mijn eerste dochter was geboren was ik in de wolken van haar. De eerste twee weken bracht ze slapend door. (En ik kijkend naar haar). Na 2 weken kwam er een omslag; ze was veel wakker en huilde ontzettend veel. We hadden een huilbaby. Ik zat bijna elk spreekuur bij de dokter. Maar hij kon niets voor me betekenen. Laten huilen zou misschien een oplossing zijn, dan zou ze het vanzelf opgeven en in slaap vallen. Maar mijn moedergevoel stond hier absoluut niet achter. Inmiddels waren er 3 maanden verstreken en ik was veranderd in een mombie, dat is een moeder die zich een zombie voelt en eruit ziet als een zombie, of een zombie die net moeder is geworden. Een van de twee. Anyway, ik was opgebrand. Ik zat voor de zoveelste keer in de wachtkamer van de huisarts, en dit keer kwam het verlossende woord; je dochter heeft verborgen reflux. Nu zal je denken, oke mooi er is een diagnose gesteld, ze krijgt medicijnen en ze gaat eindelijk slapen.. Nou mooi niet. Die medicijnen kwamen er inderdaad, het bedje rechtop (niet helemaal he!), de voeding indikken, maar de slaap was er nog steeds niet. Het was om wanhopig van te worden. In een oververmoeide “bui” dacht ik, ik laat haar huilen.. Dat waren 10 hele vreselijke minuten. Ik stond zelf te huilen in de gang en mijn partner die zei ‘ga geen dingen doen waar je niet achter staat!’. Ik heb haar weer opgepakt en ben haar weer in slaap gaan wiegen, net als de afgelopen maanden, ongeveer elk uur in de nacht.

Zoals je misschien wel kunt begrijpen is dit na verloop van tijd niet echt een oplossing meer. Ze was al lang niet meer de baby van 2,5 kg van in het begin. Op internet werd ik ook niet echt veel wijzer, ik was door de raad van mijn moeder heen, ik had alles al geprobeerd wat vriendinnen zeiden maar niets hielp om mijn kind een fatsoenlijke nacht te laten slapen. 3 uur achter elkaar zou ik al dankbaar voor zijn geweest….

Lulla doll

Ik weet nog dat ik op een koude voorjaarsnacht op mijn telefoon aan het ‘surfen’ was. Ik stuitte op Lulla doll uit IJsland. De recensies gingen door het dak! 85% van de kinderen die slaapt met een Lulla doll, slaapt beter, vaster en in veel gevallen zelfs door! Ik werd helemaal enthousiast van de recensies en ik wilde dit graag met eigen ogen zien.. De pop was alleen nergens te bestellen. In Nederland niet, op Ebay niet, en in IJsland zelf ook niet. Compleet uitverkocht! Na een tijdje was de pop als pre-order te bestellen in IJsland. Het heeft uiteindelijk 3 a 4 maanden gekost voordat de pop binnenkwam. Al die tijd sliep onze dochter nog steeds heel erg slecht en werd soms wel 20 keer (!) wakker per nacht.

Hoe het werkt

Nadat de pop arriveerde ben ik de instructies gaan opvolgen. Ik heb de pop eerst een aantal dagen bij me gedragen zodat deze lekker naar mij ruikt, ik heb mijn dochter eerst kennis laten maken met de pop zonder geluid en ben pas later het geluid gaan aanzetten.

En guess what…?! Ze werd geen 20 keer meer wakker, maar ‘slechts’ 10 keer de eerste paar nachten met Lulla doll. WOW! En die 10 keer veranderden al vrij snel in nog maar 5 keer per nacht.. En toen 2 keer per nacht. Inmiddels is dat soms 1 keer per nacht voor een slokje water, maar vaak slaapt ze ook gewoon door, tenzij ze ziek is of pijn heeft of bijvoorbeeld een nare droom. Echt waar?! Echt waar ja. Lulla doll is DE oplossing voor ouders met kinderen die niet doorslapen!

Ik ben mijn eigen bedrijf gestart en ben Lulla doll naar Nederland gaan halen. Want elke baby/kind behoort de kans te krijgen goed uit te rusten, en elke ouder verdient het om ‘s nachts te kunnen opladen na een drukke dag. Wij waren de eerste die Lulla doll naar Nederland hebben gehaald, en inmiddels heeft Lulla in nog geen jaar tijd honderden ouders, baby’s en kinderen hier in Nederland & Belgie geholpen om een rustige nacht te hebben. Lulla doll is oorspronkelijk voor prematuur baby’s ontwikkeld, maar Lulla doll is voor alle leeftijden. Er zijn zelfs volwassenen die met Lulla slapen!

Ben je benieuwd naar Lulla? Kijk dan het filmpje op de productpagina of lees de vele recensies! Inmiddels ben ik voor de tweede keer moeder geworden en ook mijn jongste dochter slaapt met een Lulla doll. Zij sliep al met 2 maanden door. Samen met Lulla. Zonder te laten huilen. 🙂

Heb je nog vragen over je baby in slaap krijgen, het ritme van je baby, je baby leren doorslapen, of wil je bijvoorbeeld tips om je baby te laten doorslapen, of gewoon iets anders, stuur ons dan een e-mailtje; info@babyforest.nl. Wij proberen je bericht binnen 48 uur te beantwoorden.

Stel je vraag

11 + 9 =

0
  0
  Winkelmand
  Jouw winkelmand is leegTerug naar de shop
   Bereken verzendkosten
   Kortingscode toepassen